• Grey Pinterest Icon

Let’s build a greener future together, book a callback now.

MSParc,
Parc Gwyddoniaeth Menai,
Gaerwen,
Anglesey,
LL60 6AR

© 2018 Evergreen Building Design

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey LinkedIn Icon

Anglesey

Paddock House

09   /   01   /   2018

Scope of project

  • To build 4 build 4 bedroom Eco-House that will act as new family home and replace Penhwnllys as family hub.
  • More space for hosting children (+extended families) is crucial. Kitchen will be main hub with spaces to retreat such as living room and bedrooms

  • Build upon approved designs in order to harness natural light and surrounding landscape. In particular views over towards the Mendip hills.

  • Scope of original design acceptable with minor tweaks to aid accessibility and bring additional light into house. 

  • Energy efficiency is key to design along with maintaining a comfortable internal temperature all year round.

Design principles

  •  
  • Traditional design to integrate house into local context. Locally found materials such as stone and terracotta will help to merge the new build into the surrounding landscape.

  • Large areas of highly insulated glazing will be used to harness any surrounding views and natural light. Overheating/ cooling will be avoided using passive design principles.

  • Use of modular straw bales an option to achieve high performing thermal envelope.

  • Natural materials will be utilised where possible to minimise environmental impact.