• Grey Pinterest Icon

Let’s build a greener future together, book a callback now.

MSParc,
Parc Gwyddoniaeth Menai,
Gaerwen,
Anglesey,
LL60 6AR

© 2018 Evergreen Building Design

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey LinkedIn Icon

Anglesey

Bryn Canol

22/   02   /   2018

Scope of project

  • Conversion of existing sun room: Demolish existing sun room area to create a bright, warm and open living space.
  • Ensure listed building parameters are met: House is grade II listed therefor careful attention will be paid to ensure new extension matches existing and blends in with listed elements

Design principles

  • Timber and glass to be focus of new design. Traditional and simple timber framed porch to match scale of existing.
  • A simple material palette will be adopted, potentially consisting of locally found materials such as timber + slate to help merge the extension with the surrounding landscape. Extensive amounts of glazing will be incorporated into design to maximise light and views.

  • Achieving an extremely well insulated thermal envelope will reduce the need for heating.

  • Focus on sustainability is key throughout project. Ensuring minimal use of concrete and other non-renewable materials.

  • Natural materials will be utilised where possible to minimise environmental impact.

  • Careful attention will be paid to assessing construction methods due to limited access to garden.